Hulpverlenende instanties

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt.

GGZ

Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De aard en zwaarte van uw problemen bepalen naar wie de arts u doorverwijst.

Online Hulpverlening Nederland

Een particuliere, zelfstandige en onafhankelijke organisatie, met als doel mensen met psychische problemen op een veilige, anonieme en laagdrempelige wijze in contact te brengen met professionele en deskundige hulpverleners, getrainde vrijwilligers of lotgenoten.

Veilig Thuis Amsterdam Amstelland

De Veilig Thuis-organisaties geven hulp bij huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is het adviespunt en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor slachtoffers, plegers, bezorgde omstanders of professionals. De hulpverleners van Veilig Thuis beantwoorden vragen en geven advies. Ook beoordeelt de hulpverlener welke professionele hulp er nodig is. Veilig Thuis is er zeker niet alleen voor burgers, maar ook voor professionals. Van vertrouwenspersonen op scholen, tot fysiotherapeuten en van verloskundigen tot artsen.

Safe

Een online platform waar vrouwelijke slachtoffers van partnergeweld terecht kunnen voor informatie en hulp.

Online basistraining ‘Bescherm jezelf tegen narcisme’

Acht gevarieerde sessies. Leer omgaan met een narcistische ex, ouder of baas. Ontdek de belangrijkste kenmerken van narcisme. Inspirerende sessies met video en achtergrondartikelen.

Emotionele mishandeling

Praktijk op het gebied van emotionele mishandeling en emotionele verwaarlozing, met specialisaties op onder andere narcisme en psychopathie.

Psylaris

Deze Nederlandse startup biedt therapie in Virtual Reality. Zij gebruiken de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied waardoor de cliënt volledig kan opgaan in de virtuele omgeving. Altijd een veilige omgeving, geen afleiding, en extra visualisatiemogelijkheden. Na afweging van de therapeut is het product zelfstandig thuis in te zetten. Hiermee kunnen virtuele sessies afgewisseld worden met face-2-face sessies waarbij een therapeut zich meer kan focussen op andere aspecten van een behandeltraject. Aan de hand van keuzes die de cliënt gedurende een sessie maakt, wordt het verloop van de app aangepast. Hierdoor is iedere sessie uniek toegespitst op de gebruiker om het optimale resultaat te behalen; want geen enkele behandeling is hetzelfde.