Algemeen – video’s

Narcissist, Psychopath, or Sociopath: How to Spot the Differences, with Dr.Ramani Durvasula, Professor of Psychology. Duidelijke uitleg over het verschil tussen een narcist, psychopaat en een sociopaat.
Inside Cornell: Analyzing the words of psychopaths. Psychopaten gebruiken concrete taal.
The Covert Passive-Aggressive Narcissist, interview with Debbie Mirza
Psychiater Marit D.: Cluster B stoornissen; het ontstaan en behandelen van narcisme en borderline
Gray Rock method: How to Create Bulletproof Protection Against Psychopaths & Narcissists. Terri Cole: “This is primarily a way of encouraging the psychopath or narcissist or whomever to lose interest in you.”
Het criminele brein • MAX Masterclass • Do 19 sep 20:40 • 44 min • NPO Start Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, gaat in op vier hersenfuncties die een verhoogd risico geven op het plegen van een misdrijf: empathie, remming, angst en woede. Hij laat het verschil zien tussen een crimineel brein en een gewoon brein.
Martin Appelo gaf op 31 oktober 2013 een lezing over narcisme bij TEDxGroningen. Als zelfverklaard narcist vertelt hij wat er op zijn 37e gebeurde waardoor hij voor het eerst in zijn leven dacht: “Er gaat iets fout, maar het ligt niet aan de ander; het ligt aan mij”.